Maak van je tv een smart-tv met een Android HDMI-stick

thanko-hdmi-stick-androidKun je van je normale televisie een smart-tv maken? Dat kan! Mits je een HDMI-poort hebt op je tv, tenminste. Een nieuwe handige uitvinding maakt het mogelijk om met behulp van een kleine HDMI-stick van je simpele televisie een slimme televisie maken. Mét Android! In feite is de Android HDMI-stick een minicomputer in het formaat van een geheugenstick. Deze geheugenstick heeft een HDMI-aansluiting die je in de HDMI-poort van je tv kunt pluggen. Tv aanzetten en schakelen naar het HDMI-signaal. En voila! Je hebt de beschikking over een Android smart-televisie.
De Android-omgeving die je ziet is de standaard Android-interface zoals je die ook ziet op bijvoorbeeld een tablet. Met een (universele) afstandsbediening kun je navigeren door het Android menu. In het Android-menu kun je bijvoorbeeld kiezen voor het afspelen van video's die op de HDMI-stick zijn gezet, of via internet van een cloud-toepassing. Maar natuurlijk kun je ook surfen op internet, je e-mail checken, of gebruik maken van applicaties. Het klinkt raar, maar je kunt op deze manier zonder problemen e-books lezen op je televisie, bijvoorbeeld. Of je kunt je Facebook aanzetten op je tv, of een spel spelen.

Het is wel handig om een geavanceerde afstandsbediening te gebruiken, aangezien je voor veel functies meer dan alleen een aanwijzer nodig hebt. Een toetsenbord is bijvoorbeeld erg handig.

Een voorbeeld van zo'n Android HDMI-stick om van je televisie een smart-tv te maken is de AK MK802+. Deze HDMI-stick heeft de volgende eigenschappen:
  • 1,5 GHz processor
  • 1 GB RAM geheugen
  • 4 GB opslag
  • HDMI-aansluiting voor op je tv
  • USB-poort voor het aansluiten van bijvoorbeeld een geheugenstick
  • MicroSD-slot
  • Android 4.0 met Play Store (apps downloaden)
Deze HDMI-stick met Android is helaas nog niet te koop in Nederland. Wel kun je deze Android HDMI stick kopen op e-bay. De prijs van dit apparaat bedraagt momenteel (augustus 2012) zo'n 60 dollar zonder verzendkosten en zonder eventuele douandekosten.

Android HDMI STick